Saskia van Drunen

Voor zolang als ik me kan herinneren heb ik de drang om te creëren, iets moois en unieks in de wereld te zetten wat mij zelf raakt, waar ik mijn gevoelsleven in kwijt kan en waar anderen gelukkig van worden.
Ik speel graag met kleur, vormen, transparantie, lijnwerk en licht.
Ik wil dat mijn schilderijen kracht, maar ook gevoeligheid uitstralen.
Dat ze inspireren, aanzetten tot doen, tot voelen, tot nadenken, tot het volgen van je hart, het volgen van je passie.

Ingrid Piessens

Ik doe mee omdat ik mijn kunstwerken graag wil delen met anderen.

In Arnhem heb ik de Kunstacademie bezocht,
daar werd schilderen mijn passie.
Na mijn studie heb ik mij daar in gespecialiseerd.
Inspiratie voor mijn schilderijen komt voort uit mijn levensvisie: verlangen naar vrijheid, energie
omzetten in emotie, loskomen van het alledaagse, betekenis geven aan dromen, in beweging blijven,
mijn eigen koers volgen en altijd van het positieve blijven uitgaan.

Luuk Aarts

Ik heb getwijfeld om mee te doen. Ik vind kunstwedstrijden altijd lastig.
De reden waarom ik toch mee doe is dat ik alle kunst evenementen wil ondersteunen. Altijd goed om iets aan kunst te doen. Zeker in Waalwijk 😉

Marian Mahieu Stokwielder

Ik ben als kunstenaar actief omdat ik heb ontdekt dat ik behalve uit schrijven ook veel plezier haal uit het maken van beeldende kunst. Daarnaast merk ik steeds opnieuw hoe veel lol ik beleef aan het communiceren met anderen over mijn prenten, foto's, installaties en gedichten.
Ik praat graag met mensen die niet zo thuis zijn in de kunst, maar ook met mensen die veel in musea komen, en iedereen er tussenin.
Ik doe mee aan de verkiezing omdat Waalwijk m.i. wel wat kunstpromotie kan gebruiken.

Lya van Irsel-Severijns

De verkiezing vind ik een heel goed initiatief om de beeldende kunsten in de aandacht te brengen en daarom wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen d.m.v. mijn deelname.
Mijn bezigheden als kunstenaar , het scheppen van kunstwerken ,en alle aspecten die daar bijhoren zijn een wezenlijk onderdeel van mijn leven. Het kunstenaar zijn is doorweven in mijn leven.

Carla van Es – Esveld

Van jongs af aan ben ik bezig met het verwerken van textiel. Sinds 2019 ben ik textiel gaan gebruiken om textielkunstwerken te maken. Daarbij gebruik ik oude kleding en lappen. De vele kleuren en lagen geven diepte aan het kunstwerk. Op afstand is vaak niet te zien dat het om textiel gaat, in close-up is dat wel te zien. De verwondering van anderen dat het om textiel gaat, geeft mij een enorme voldoening.

Jeanne Ripzaad

Graag wil ik mijn werk tonen, om te laten zien waar ik sta in de kunst.

Ron Beumer

Schetsen ter plekke in het landschap gemaakt of tekeningen van modellen in het atelier zijn het begin. Daarna start een proces van zoeken, meer schetsen, etsen en proefdrukken maken. Weerspiegelingen van vormen zijn een nieuw element. Slapende vrouwen, bergen, pieren en zelfs schoenen krijgen zo metgezellen. Weerspiegelingen, soms logisch als rimpels in water, soms raadselachtig. Het zijn vormen gevonden in voorraden oude etsplaten. Hier liggen de mogelijkheden voor nieuwe combinaties.

Jozef Mahieu

De indrukken die ik opdoe in het dagelijks leven zetten mij aan tot het maken van werk. Soms zit een beeld jaren in mijn hoofd voordat ik daarmee aan de slag ga. Andere keren laat ik alles uit mijn handen vallen om meteen een indruk in een beeld te vangen.

Ik doe mee aan de verkiezing omdat ik elk initiatief om cultuur en kunst op de kaart te zetten in Waalwijk toejuich. Hoe meer reuring, hoe beter.