Skip to content

Verkiezing

Met een verkiezing die vier rondes heeft, wordt de kunstenaar bepaald die de Kunstprijs Waalwijk 2024 krijgt.

De eerste ronde van de verkiezing is de aanmeldronde voor de kunstenaars. Alleen beeldend kunstenaars woonachtig of voor langere tijd werkend in de gemeente Waalwijk kunnen meedoen. Bij het aanmelden sturen de kunstenaars een foto van een van hun recente kunstwerken mee.
Deze aanmeldronde duurt drie maanden, namelijk van 1 oktober tot en met 31 december 2023.

In de tweede ronde van de verkiezing kiest een jury uit alle inzendingen, tien kunstwerken die geëxposeerd worden. Dat zijn de werken van de voor de Kunstprijs Waalwijk genomineerde kunstenaars. Deze verkiezingsronde duurt twee weken, namelijk van 1 januari tot en met 15 januari 2024.

De derde ronde is de expositieronde. In deze ronde kunt u (ja, u!) aangeven welk kunstwerk ù het mooist vindt. Kom kijken en genieten van de tien kunstwerken die de jury heeft gekozen. En breng vervolgens uw stem uit. De drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen, zijn de kunstwerken van de drie finalisten. Deze verkiezingsronde duurt 2,5 maanden, namelijk van 16 januari tot en met 28 maart 2024.

De vierde ronde is de finale ronde. In deze ronde kiest de jury uit de drie kunstwerken die in de derde ronde de meeste stemmen kregen het winnende kunstwerk. De kunstenaar die het kunstwerk maakte dat de jury het meest waardeert, krijgt de Kunstprijs Waalwijk 2024.
Deze ronde sluit aan op de derde ronde en loopt twee weken.

De winnaar van de Kunstprijs Waalwijk 2024 wordt kort na afsluiting van de verkiezing (30 april) bekend gemaakt.
De prijs bestaat naast de eer, uit een geldprijs van € 1.000,-.